U bent hier : Testritten voertuigen > Chevrolet > Aveo 1.4e LT 5-man - 101 pk
Essai de la ChevroletAveo 1.4e LT 5-man - 101 pk

Type : Stadswagen
Prijs van het testexemplaar : 14 199 €
Max. vermogen : 101 pk bij 6 400 tr/min
Max. koppel : 131 bij 4 200 tr/min
Gewicht : 1 145 kg
Vermogen/Gewicht : 65 kW/t
CO2 uitstoot bij de test : 145 gr/km
L x b x h : 3 920 x 1 680 x 1 505 mm

Theoretische uitstoot
  • CO2 = 140 gr/km

Autonomie : 45 liter = 740 km
Verbruik
   • van de test : 6,1 l/100
   • op computer : 6,0 l/100
   • theoretisch (constructeur) : 5,9 l/100
   • Test/Computer : 2 %
   • Test/Theoretisch : 3 %

 


 

Daewoo is een Zuid-Koreaanse groep die voor meer dan de helft eigendom is van GM, Suzuki en het Chinese bedrijf SAIC.  In 2002 sloot Daewoo zich aan bij GM. Maar, het duurde nog tot januari 2005 voor de producten van Daewoo op de Europese markt verkocht werden onder de naam Chevrolet. De Kalos werd reeds in maart 2003 door ons getest. Sindsdien heeft deze al wat evoluties doorgemaakt en vandaag vind je hem in de catalogus terug onder de naam Aveo. Eenvoudiger voor de klanten en bedoeld om de positie van Chevrolet te verstevigen. Sinds juli 2008 worden de hatchbacks geproduceerd in Polen, in de FSO fabriek in Warszawa die in 1951 werd opgericht. 

Met de Aveo wil Chevrolet West-Europa inpalmen, de markt van de tweede gezinswagens die bedoeld zijn voor stadsgebruik. En, om dat doel te bereiken kan de Aveo toch met heel wat troeven uitpakken. Eerst en vooral is er de vormgeving, die volledig tegemoet komt aan de hedendaagse dynamisch-agressieve look. Het verschil met de Kalos zit hem vooral in de lichten vooraan en achteraan, in het rooster vooraan en in de bumpers. En dan is er ook nog het interieur dat een meer Europese ergonomie aanneemt. 

Het instrumentenbord bevat vier ronde met chroom omgeven tellers. In de centrale console zitten de ventilatieroosters, de airco met zijn grote en makkelijk regelbare knoppen en een geïntegreerde radio. Voor de binnenkant van de deuren en het dashboard wordt gebruik gemaakt van zacht aanvoelende plastiek. Hier en daar laat de afwerking wel wat te wensen over. De binnenruimte is correct voor een wagen van die prijs, al zullen de passagiers achteraan misschien iets meer beenruimte kunnen appreciëren, zeker wanneer voor hen een groot iemand plaatsneemt die de zetel helemaal naar achter schuift. 

De achterbank klapt wel dicht maar komt niet helemaal plat te liggen. De toegankelijkheid tot de kofferruimte is wel uitstekend en maakt het inladen makkelijk. In de standaard uitrusting van deze LT zit een radio CD MP, elektrische ramen vooraan, vier airbags, airco... En het stuur is regelbaar in de hoogte ! Ook ABS en EBD behoren tot het basis uitrustingspakket. 

De Aveo rust op het chassis van de vroegere Kalos, dat in 2002 werd ontwikkeld, en is voorzien van een uitermate soepele vering. De oneffenheden van de weg worden dan ook perfect geabsorbeerd, al gaat dit wel wat ten koste van de wegligging. Het sturen is eerder zwaar, remmen dan weer heel hard. Het volstaat om te wennen aan het harde remgedrag om het in je voordeel te gebruiken natuurlijk. In de stad kan je beter een anticiperend rijgedrag aannemen. Wanneer je een meer sportieve rijstijl aanneemt voel je dat de Aveo niet echt op zijn gemak is, maar dat is dan ook helemaal niet een hoofddoelstelling van een gezinswagen ! 

De veertienhonderd cm3 die de importeur ons ter beschikking stelde was voorzien van een manuele vijfversnellingsbak. Deze geeft de voorkeur aan een rustig rijgedrag, wat ook de zuinigheid ten goede komt. De overbrengingsverhoudingen werden langer gemaakt om zo tegemoet te komen aan de ecologische vereisten. Een Aveo bestaat er enkel in benzine-uitvoering, maar zo’n wagen gebruik je ook hoofdzakelijk voor stadsverkeer en korte trajecten, vaak met een koude start, en dan moet een dieselblok het op ecologisch vlak toch afleggen tegenover een benzinemotor. In die omstandigheden kan een partikelfilter immers geen aanvaardbaar tegengewicht bieden. 

Deze Chevrolet wil de strijd niet aangaan met de kleine bommetjes die door een jong, sensatie zoekend publiek gegeerd zijn. Met zijn Bow-Tie richt Chevrolet zich tot die groep van mensen die zich wel willen verplaatsen maar daarvoor niet te diep in hun zak willen tasten. En in die niche staat de Aveo heel sterk. Prijs-kwaliteit gezien is dit immers een uitermate aantrekkelijke wagen. 

Kortom, de Aveo is een betrouwbare, economische, aangename wagen en een doordachte aankoop. Zijn bescheiden afmetingen, zijn zuinigheid en zijn soepele rijgedrag trekken een ander type van automobilisten aan, die toch deel uitmaken van het dagdagelijkse stadsverkeer.  De Aveo verplaatst zich in stilte, is makkelijk te parkeren en biedt een goede zichtbaarheid. En al die kwaliteiten hebben in de loop van 2007 al bijna een half miljoen kopers wereldwijd weten te overtuigen. 

 

André-Louis De Laet
www.essai-automobile.com
September 2008

 

André-Louis De Laet - Belgique - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com