U bent hier : Testritten voertuigen > Dodge > Avenger 2.0 CRD SXT APF 6-man - 140 pk
Testverslag van de Dodge Avenger 2.0 CRD SXT APF 6-man - 140 pk

Type : Gezinswagen
Prijs van het testexemplaar : 27 500 €
Max. vermogen : 140 pk bij 4 000 tr/min
Max. koppel : 310 bij 1 750 tr/min
Gewicht : 1 710 kg
Vermogen/Gewicht : 60 kW/t
CO2 uitstoot bij de test : 173 gr/km
L x b x h : 4 850 x 1 843 x 1 497 mm

Theoretische uitstoot
  • CO2 = 170 gr/km
  • CO = 0,??? gr/km
  • NOx = 0,??? gr/km
  • HC = 0,??? gr/km
  • HC + NOx = 0,??? gr/km
  • Partikels = 0,??? gr/km

Autonomie : 64 liter = 1 020 km
Verbruik
   • van de test : 6,3 l/100
   • op computer : 5,5 l/100
   • theoretisch (constructeur) : 6,2 l/100
   • Test/Computer : 15 %
   • Test/Theoretisch : 2 %

 


 

Enkele jaren geleden ontstond er een tendens naar 4x4’s en monovolumes.  De jacht op de CO2 uitstoot heeft daar enigszins wat verandering in gebracht. Sindsdien zijn er nog meer verschillende genres en komen de constructeurs met nog meer modellen op de proppen. Wie vandaag de dag wat origineel uit de hoek wil komen krijgt een indrukwekkende keuze voorgeschoteld in de showrooms van de verschillende autoconstructeurs. Sommige merken komen zelfs terug met drievolume wagens zoals uit de tijd van onze grootouders. Na de spectaculair geslaagde compacte Logan, stelt Dodge de Avenger voor die de goedkoopste en grootste gezinswagen op de Europese markt wil zijn. En hij pakt uit met een aantal troeven die heel interessant zijn !

Deze Dodge heeft een ietwat ongebruikelijk design : agressief met de typische “crosshair” grille in chroom met daarop heel ostentatief de kop van de ram.  Afgelijnde naden, grote bumpers, atypisch vormgegeven deuren, imposante wielen : het staat buiten twijfel : de Avenger is anders dan de andere wagens. De gedurfde esthetiek zal mensen aanspreken die zich willen onderscheiden zonder daarvoor zo diep in hun zak te moeten tasten dat ze maanden na hun aankoop op droog brood en water moeten leven. 

De harde plastiek, het beperkte afwerkingsniveau en de goedkopere materialen vinden wij minpunten. Maar, dat is de prijs die je moet betalen voor een goedkope wagen met een apart design. Toch, met zijn lengte van iets minder dan vijf meter, m.a.w. langer dan pakweg een Laguna of een Mondeo, hebben de passagiers achteraan plaats genoeg voor hun benen, ook wie iets groter geschapen is (aan de benen wel te verstaan).

Bovendien heeft deze wagen wel een aantal interessante verrassingen in petto : de rugleuning van de passagier vooraan kan helemaal plat geplooid worden en wordt op die manier een tafeltje, handig voor zakenmensen of wie een lange rit voor de boeg heeft. De rugleuning van de achterbank kan ook in twee delen weggeklapt worden waardoor je meer kofferruimte krijgt. De toegang tot de opening van de koffer naar de bank is niet echt evident, maar voor wie vreest opgesloten te worden in de koffer : deze opent ook van binnenuit. 

De SXT die wij testten was goed uitgerust. Rechts van het dashboard heb je een koelvak voor vier blikjes van 33cl en tussen de zetels vooraan bevindt zich een vernufte bekerhouder die de drankjes desgewenst koud (twee standen) of warm (zestig graden) houdt. Verder zijn ook ABS, ESP, AFU en een anti-doorslip functie van de partij, alsook airco en automatische ontsteking van de lichten, een boordcomputer, verwarmde lederen zetels, een indelingskit voor de koffer, een bandendruksysteem, vier elektrische ruiten, radio CD speler … 

De correcte perceptie van de afmetingen die je hebt van de Avenger vermijdt dat je moet investeren in parkeerhulpsystemen. De snelheidsregelaar wordt bediend via een kleine peddel rechts onderaan het stuur : dit is één van de meest comfortabele en ergonomische cruise control systemen die er bestaan... De Avenger biedt ook nog enkele extra uitrustingspakketten : het « techno » pakket is wellicht het nuttigst, voor tweeduizend tweehonderd euro krijg je een multimediasysteem in de plaats met een schijf van twintig Gb, een GPS, radio-CD, MP3 aansluiting en Bluetooth ® technologie voor de GSM… 

Om deze wagen van bijna twee ton in beweging te brengen doet Dodge beroep op een Duitse paardenstal die dus ook weinig verbruikt en niet al te veel lawaai maakt. Het blok is energiek en staat een sportief rijgedrag toe, hoewel het ietwat brutaal is in de eerste versnellingen. De pompinjectoren staan garant voor een koppel tussen de 1.750 en 2.500 toeren per minuut. Een partikelfilter komt automatisch met de dieselversies. Souplesse is zeker niet één van de sterkste punten van de Avenger : maar het is dan ook een wagen waar sportief rijgedrag primeert op comfort. En als je iets met zekerheid kunt zeggen van de Avenger, dan is het wel dat je er niet moet achter zitten om vooruit te gaan. 

Dodge zal binnenkort vijf modellen in het Europese gamma hebben : de Viper, de Caliber, de Nitro, de Avenger en de Journey. Ze zien er anders uit en zijn allemaal goed geprijsd : en het lage verbruik van de Avenger die wij deze week testten zal zeker en vast heel wat mensen interesseren bij de keuze van een nieuwe wagen. De Dodge Avenger, een vierdeurs berline, als je rekening houdt met zijn volume – kwaliteit – aankoopprijs – verbruik/onderhoud – verhoudingen, komen niet veel concurrenten in de buurt van dit aanbod. De garantie wordt nog aangevuld met een assistentie en beiden gelden voor twee jaar met een beperkt aantal kilometers. Om de twee jaar of elke dertigduizend kilometer een groot onderhoud en een klein onderhoud doe je best om de vijftienduizend kilometer. Wij raden je alvast aan even bij de dichtst bijzijnde dealer binnen te stappen en een testrit aan te vragen… 

 

 

 

 

 

André-Louis De Laet
Juli 2008
www.essai-automobile.com

 

André-Louis De Laet - Belgique - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com