U bent hier : Testritten voertuigen > Jaguar > XJR 4.2 V8 Supercharged 6-aut - 396pk
Testverslag van de Jaguar XJR 4.2 V8 Supercharged 6-aut - 396pk
Type : Sportieve kat met grote luxe
Prijs van het testexemplaar : 102.140 €
Max. vermogen bij 6.100 tr/min
Max. koppel : 399 Nm bij 3.500 tr/min
Gewicht : 1.728 kg
Autonomie : 85 liter = 780 km
Vermogen/Gewicht : 168.40 kW/t
CO2 uitstoot bij de test : 260 gr/km
Theoretische uitstoot
• CO2 = 289 gr/km
• CO = 0,521 gr/km
• NOx = 0,039 gr/km
• HC = 0,049 gr/km

 

 

 


Niettegenstaande Jaguar heeft toegegeven aan de moderne trends met de invoering van dieselmotoren en met goedkopere versies, heeft het met sommige modellen zijn tradities en zijn sportieve luxe toch in stand weten te houden. De XJ blijft een solide Brit in het gamma van de constructeur met roots in Blackpool en later in Coventry. Voor het geïntegreerd werd in de Ford-stal sproot Jaguar in 1945 voort uit de Swalow Sidecar Company, gesticht in 1922. De eerste XJ zag het daglicht in 1968 en de R versie die wij vandaag aan de tand voelen behoudt het uitstekende comfort en de gespierde look die bijdroegen tot de glorie van Jaguar. De XJR die wij tot ons groot genoegen konden testen in de mooie streek van Lorraine en Romandie belichaamt de kern van de kwaliteiten die door de jaren heen tot in de puntjes werden verfijnd door ingenieurs die alleen maar genoegen nemen met perfectie...

De XJR voegt aan de V8 van de XJ8 een volumetrische compressor toe die uitblinkt in souplesse en vermogen en geeft deze exquise berline een uitzonderlijke dimensie. Het merendeel van de artikels van de XJR hebben het over de agressiviteit en de levendigheid van de wagen. Wij hebben ons vooral geconcentreerd op het comfort tijdens onze ritten en het beschaafde karakter op de baan zonder een al te groot verbruik neer te tekenen en rekening houdend met het milieu. Geërgerd door het afgestompte beeld dat de media voorschotelt over de automobielindustrie alsof die de enige zou zijn die schuld treft aan de opwarming van onze planeet. Uiteindelijk heeft wie en hoe er met de wagen wordt gereden meer invloed op het milieu dan de wagen zelf.

De XJR is een samensmelting van technologie en exclusiviteit die neigt naar perfectie. Het gewicht van de XJR ligt onder de twee ton en dit terwijl het rijtuig maar liefst meer dan vijf meter lang is en in de breedte de twee meter overschrijdt. Het geheim van dit lichte gewicht zit hem in de gebruikte materialen : aluminium en soms zelfs magnesium gebruikt voor het framewerk en het rijstel verminderen het gewicht aanzienlijk terwijl er totaal niet wordt ingeboet aan stevigheid. De voordelen van dit vernieuwende concept zijn vooral voelbaar in het rijgedrag, het comfort, de prestaties en het lage benzineverbruik. De wegligging, de luxe aan boord, de vijftien-duims laagprofielbanden, de ESP, de elektronische ophanging CATS (Computer Active Technolgy Suspension) en de ARTS technologie (Adaptative Restraint Technology System) zijn maar een greep uit de waaier van technologisch hoogstaande snufjes die de XJR maken tot wat hij is.

De zes-versnellingsbak die op punt werd gesteld door het Duitse bedrijf ZF is perfect. Wanneer je dynamisch gaat rijden zorgt de snelle transmissie voor een permanente link tussen de nokkenas en de wielen en dat dankzij het grote koppel. Wanneer je kiest voor een rustige rijstijl wordt het schakelen quasi onnodig en kan je volop gebruik maken van de motorrem. Het schakelen gebeurt zo zacht dat je het haast niet opmerkt. Het gebruik van de cruise control krijgt een totaal andere dimensie dankzij de voertuigdetectoren vooraan. Wanneer deze een ander voertuig opmerken gaat de wagen automatisch de ideale afstand aannemen, rekening houdend met de souplesse van het verkeer. De auto vertraagt en zal soms zelfs hard in de remmen gaan wanneer een obstakel zich voor de wagen manifesteert. Na een uurtje of twee ben je al zodanig gewend aan dit concept dat je al niet meer zonder kan.

De IAD (Integrated Acoustic Dampening) maakt gebruik van akoestisch absorberende materialen, dichtingen tussen de motorkap en de motor en gelamineerd isolerend glas om een ongezien niveau van geluidsbeperking in de wagen te verzekeren. Ideaal dus om volop te kunnen genieten van de radio-installatie met Bluetooth technolgie voor vijf draagbare pc’s, gsm’s of ander technologisch speelgoed, en zelfs van de videoschermen die geïntegreerd zijn in de hoofdsteunen voor de passagiers achteraan. Het totaal gebrek aan omringende storende geluiden is majestueus.

Bovenop al deze pragmatische eigenschappen bezorgt de XJR zijn eigenaar uiteraard ook nog de subtiele charme waarmee hij zich kan onderscheiden van al wie genoegen neemt met een Duitser of een Italiaan. De ernst waarmee de productie wordt omringt is een extra troef van de XJR in de ogen van zijn veeleisend cliënteel. De eerste drie jaar kan je genieten van een garantie en assistentie en een RELAX contract verzekert de gebruikskosten van jouw Jaguar.

Augustus 2007


 


 

De tests op deze site zijn vrij voor gebruik en reproductie volgens de principes van CopyLeft.
Wij vragen u wel de bron te vermelden en ons te verwittigen van de publicatie.

André-Louis De Laet - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com