U bent hier : Testritten voertuigen > Nissan > Micra 1.2e Nicky Vankets 5-man - 80 pk
Testverslag van de Nissan Micra 1.2e Nicky Vankets 5-man - 80 pk

Type : kunstwerk
Prijs van het testexemplaar : 14 700 €
Max. vermogen : 80 pk bij 5 200 tr/min
Max. koppel : 0 bij 0 tr/min
Gewicht : 1 131 kg
Vermogen/Gewicht : 52 kW/t
CO2 uitstoot bij de test : 137 gr/km
L x b x h : 3 719 x 1 660 x 1 540 mm

Theoretische uitstoot
  • CO2 = 139 gr/km
  • CO = 0,602 gr/km
  • NOx = 0,031 gr/km
  • HC = 0,042 gr/km
  • HC + NOx = 0,073 gr/km
  • Partikels = 0,000 gr/km

Autonomie : 46 liter = 790 km
Verbruik
   • van de test : 5,8 l/100
   • op computer : 5,3 l/100
   • theoretisch (constructeur) : 5,9 l/100
   • Test/Computer : 8 %
   • Test/Theoretisch : -3 %

 


 

Er zijn mensen die in mooie huizen wonen, met design meubels. Anderen kleden zich met merken, dragen exclusieve horloges of mooie juwelen. Vanaf nu kan u ook rijden in een designer label, dankzij Nicky Vankets !  Een Nissan Micra naar de hand van de dertigjarige couturier uit België (Diest), die vooral bekend staat om zijn luxueuze bruidsjurken, waaronder die van Kim Clijsters.  ’t Is eens een andere manier om zich te onderscheiden in het straatbeeld ! 

Nicky Vankets wou een link leggen tussen de wereld van de haute couture en de automobielindustrie, hij kreeg carte-blanche van Nissan België en het resultaat werd voor het eerst getoond tijdens het salon van Brussel in 2008. De ‘barrok’ is één van de inspiratiestijlen van de artiest. Nicky Vankets kreeg wel te maken met tal van beperkingen, omwille van veiligheidsredenen en functionaliteiten die inherent zijn aan een wagen. Het was een heuse uitdaging voor hem waarin hij slaagde, met allure en een prestigieus eindresultaat. Tweehonderd exemplaren werden gemaakt op basis van de Nissan Micra, in zwart, wit of donker grijs. Een ander exclusief exemplaar werd gemaakt van een Micra coupé cabriolet. 

Nicky Vankets richtte zich tijdens zijn creatie zowel op de buitenkant als op de binnenkant van de wagen. Hij verenigt wit, zwart, beige en kastanjebruin tot een perfecte harmonie. Op het koestwerk is een decoratief bloemenmotief aangebracht en het  typische Nicky Vankets logo (NI) vind je terug op de achterklep. Het interieur is afgewerkt met leder van een uitstekende kwaliteit met beige accenten op de zetelflanken en reliëflogo’s. Het elitaire karakter van de Micra by Nicky Vankets kent zijn gelijke niet. Het gebruikte leder en het zeer fijne gemalen Swarovski-kristal is een première in de automobielindustrie. Ook de vloertapijten hebben een Vankets logo. 

De Nissan Micra by Nicky Vankets richt zich vooral tot onafhankelijke en moderne vrouwen voor wie stijl en innovatie een grote rol spelen. De originaliteit van deze Vankets Micra sluit perfect aan bij de intrinsieke kenmerken van deze stadswagen. In tegenstelling tot de hedendaagse tendens is de Micra in zijn nieuwe versie drie centimeter korter geworden. Desondanks biedt hij voor een kleine wagen een uitzonderlijk volume binnenin. De achterste bank kan verschuiven om wat meer ruimte te geven aan volwassenen die daar plaats zouden nemen. Al zouden die wel wat moeite hebben met de minimalistische hoofdruimte. 

Het instrumentenbord omvat de nodige nuttige informatie en kan bediend worden van op het stuur. Het laat om beurten de twee totaaltellers zien, de snelheid, het gemiddelde verbruik, een dagteller alsook de resterende autonomie. Het totaal aantal kilometers, de buitentemperatuur en het uur blijven permanent zichtbaar. Een andere knop aan het stuur laat toe een snelheid in te stellen waarbij er een geluidssignaal moet gegeven worden zodat de bestuurder weet dat hij een snelheidsbeperking overschrijdt. Nieuw voor een stadswagen is de Bluetooth® connectie waardoor je handenvrij kan telefoneren. Ook de MP3 speler behoort tot de standaard uitrusting…

De benzinemotor van twaalfhonderd kubieke centimeter voorziet dit stadswagentje van de nodige troeven. Gekoppeld aan een vijfversnellingsbak met relatief korte versnellingen past het zich gemakkelijk aan, aan de rijstijlen van verschillende bestuurders. Enerzijds heb je diegenen die graag veranderen van versnelling en er plezier in scheppen om in de toeren te gaan. Anderzijds heb je de bestuurders die liever in dezelfde versnelling blijven en op koppel rijden. Het blok beantwoordt met evenveel plezier aan beide rijstijlen. 

De Micra kan gerust beschouwd worden als een korte, makkelijk hanteerbare, ludieke stadswagen waarmee je zonder problemen kan parkeren. Eens buiten de stad is deze Micra nog even sparkelend op kleine buitenwegen. Je kan er ook mee op de snelweg, al moet je daar geen wonderen verwachten. De twaalfhonderd wordt daar een stuk lawaaieriger omdat hij in de toeren moet gaan, waardoor hij ook meer gaat verbruiken. Dit terwijl hij in de stad uitermate economisch is inzake verbruik. Het lichte gewicht van de Micra is ongetwijfeld het geheim achter deze muizenhonger. 

De Micra heeft iets van een kikker met zijn twee grote prominente koplampen . Met de Nicky Vankets attributen er nog eens bij zal je ongetwijfeld heel wat belangstellende blikken oogsten. Wanneer je terug bij je geparkeerde Vankets komt zal je hem vinden tussen een aantal geïnteresseerden die het interieur aan het keuren zijn. Een Nicky Vankets in huis halen is een kunstwerk in huis halen dat je moet delen met vele kijklustigen ! 

 

 

Juli 2008


 


 

André-Louis De Laet - Belgique - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com