U bent hier : Testritten voertuigen > Suzuki > SX4 1.5e Grand Luxe 5-man - 99 pk
Testverslag van de Suzuki SX4 1.5e Grand Luxe 5-man - 99 pk
Type : Stads SUV
Aankoopprijs : 14190 €
Max. vermogen : 99 pk bij 5600 tr/min
Max. koppel : 133 bij 4100 tr/min
Gewicht : 1205 kg
Autonomie : 50 liter = 590 km
Vermogen/Gewicht : 61 kW/t
CO2 uitstoot (test) : 204 gr/km
Théoretische uitstoot
  • CO2 = 163 gr/km
  • CO = 0,299 gr/km
  • NOx = 0,007 gr/km
  • HC = 0,034 gr/km
  • HC + NOx = 0,041 gr/km
  • Partikels = 0 gr/km

 

 


 

Suzuki is een Japanse constructeur die vooral de nadruk legt op de positieve punten van zijn producten : sportiviteit, eerlijkheid, opwinding, karakter, … Het is ook deze constructeur die met de idee kwam van een kleine lichte SUV die overal doorkan. Klein, licht, smal, allemaal karakteristieken die een wagen nodig heeft om zich doorheen het drukke stadsverkeer te bewegen. De SX4 is een compromis tussen een fair-play stadswagen en een SUV. Sommige versies beschikken over een integrale transmissie. Het model dat de invoerder ons liet testen was uitgerust met de kleinste beschikbare motorisatie, een vijftienhonderd cm3 met voorwielaandrijving.

Het vermogen is beschikbaar in het hoge toerengebied. Het spreekt dan ook voor zich dat je bij sportief rijgedrag niet moet rekenen op een laag verbruik. Hier moeten we geen doekjes omwinden, een motor die veel toeren moet draaien verbruikt meer dan één die zijn vermogen vrijgeeft bij laag toerental. Op dat gebied hebben benzinemotoren geen verhaal tegenover hun dieselbroertjes. Anderzijds heb je wel een versnellingsbak met korte versnellingen, veel rijplezier en een blok dat super goed reageert. Plezier verzekerd ! Bovendien is het ook een leuk wagentje om in lage toeren mee te rijden. Dat komt vooral door het koppel dat verbazend lineair is, meer dan honderd twintig Newton meter dat zich uitspreidt tussen de twee en de zesduizend toeren per minuut. 

Het design van de SX4 is ook goed uitgekiend en volledig gericht op het doelpubliek, ongedwongen en ontspannen. De “Grand Luxe” versie is voorzien van een uitrusting die voldoet aan de actuele norm voor wagens. Stuurbekrachtiging op een stuur dat verstelbaar is in de hoogte, zestien-duims wielen en ABS met elektronische remkrachtverdeler die zowel in de stad als daarbuiten zorgt voor een goede wegligging. Inzake veiligheid kan je rekenen op twee airbags vooraan en een veiligheidspedaalsysteem bij frontale impact. De stalen verstevigingsbalken in de deuren vervolledigen het stevigheidsplaatje van dit voertuig. 

Remmen gebeurt met geventileerde schijven vooraan en trommels achteraan. De ruiten zijn getint voor en achter, de spiegels zijn elektronisch verstelbaar, er is een afstandbediening voor het openen en sluiten van de deuren en de bestuurderszetel is regelbaar in de hoogte. Daarmee voldoet de SX4 meteen aan de tweede reeks van minimale uitrustingen die in België worden aangeboden. De manuele airco, de pollenfilter en de radio/CD/MP3 lezer zitten ook standaard in het pakket. De boordcomputer laat je per rit het gemiddeld of het huidig verbruik weten. De SX4 Grand Advantage is de basisversie, maar verre van Spartaans !

Hoewel er van de fabriek uit een garantie is van drie jaar, of honderdduizend kilometer, krijg je in België vijf jaar garantie of vijftigduizend kilometer. Deze extra dekking krijg je met de vriendelijke groeten van de Belgische invoerder. De eerste vijf jaar geniet je eveneens van pechverhelping. Tussen twee onderhoudsbeurten zit twintigduizend kilometer, wat de onderhoudskosten aanzienlijk vermindert. Wij ondervonden wel wat hinder van de omranding van de voorruit in de stad, die soms wel eens een voetganger op het voetpad uit ons zichtveld onttrok. Hier kan je niks aan veranderen, je kan dus maar beter goed opletten … 

De SX4 2WD heeft dezelfde look als zijn vierwiel-aangedreven broer, maar laat uiteraard niet toe om even gezwind van het vaste wegdek af te stappen. Hij zal daarentegen wel wat minder vlug aan de pomp staan. Wat ons vooral ook opviel toen we plaats namen achter het stuur van de SX4 was het gevoel van ruimte binnenin. We konden haast niet geloven dat de afmetingen zo beperkt waren als op papier beschreven. De achterste zetels zijn lichtjes verhoogd, zo behouden de passagiers achteraan een goed zicht op de baan en op de gegevens die geafficheerd worden op de centrale console. De bank kan ook opgeklapt worden in twee asymmetrische delen waardoor je het volume van de koffer meer dan verdubbelt.

De SX4 is een design van de hand van de Italiaan Giugiaro en lag aan de basis voor de Suzuki én een Italiaanse tegenhanger, beiden geproduceerd in Hongarije. In tegenstelling tot de andere SUV’s heeft de SX4 een grote troef in zijn segment : zijn prijs.

 

 

Maart 2008


 


 

De tests op deze site zijn vrij voor gebruik en reproductie volgens de principes van CopyLeft.
Wij vragen u wel de bron te vermelden en ons te verwittigen van de publicatie.

André-Louis De Laet - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com