U bent hier : Testritten voertuigen > Mercedes > R280 3.0 Cdi APF 7-aut - 190 pk
Testverslag van de Mercedes R280 3.0 Cdi APF 7-aut - 190 pk

Type : Monovolume
Prijs van het testexemplaar : 68 459 €
Max. vermogen : 190 pk bij 4 000 tr/min
Max. koppel : 440 bij 1 400 tr/min
Gewicht : 2 185 kg
Vermogen/Gewicht : 64 kW/t
CO2 uitstoot bij de test : 227 gr/km
L x b x h : 4 922 x 1 920 x 1 655 mm

Theoretische uitstoot
  • CO2 = 240 gr/km
  • CO = 0,003 gr/km
  • NOx = 0,317 gr/km
  • HC = 0,010 gr/km
  • HC + NOx = 0,327 gr/km
  • Partikels = 0,003 gr/km

Autonomie : 80 liter = 930 km
Verbruik
   • van de test : 8,6 l/100
   • op computer : 8,7 l/100
   • theoretisch (constructeur) : 9,1 l/100
   • Test/Computer : -1 %
   • Test/Theoretisch : -5 %

 


 

Met de lancering van de R320 richtte Mercedes zich tot het top gamma van de grote monovolumes, perfect uitgerust om moeilijke omstandigheden op de baan aan te kunnen : de vierwielaandrijving en de krachtige motor kunnen in elk geval een indrukwekkend groot aantal obstakels aan. De relatief confidentiële verdeling van het model heeft de deur geopend naar een iets toegankelijkere versie van het concept. Zo komt het dat de R280 zijn opwachting heeft gemaakt, met een paar troeven minder, maar toch uiterst efficiënt. Het segment van de monovolumes is heel moeilijk, met de concurrentie van de Espace, weliswaar reeds wat verouderd maar toch onvervoerbaar alomtegenwoordig, en met een paar outsiders zoals de Galaxy en de afgeleiden van de vele merken die allen wel één of andere troef hebben.

Mercedes had tot op heden zo wat zijn eigen segment, met de luxe bestelwagens Classe V en de Viano. De R280 heeft een eenvoudige en toch heel precieze missie, namelijk een sportieve versie brengen van de ruime monovolume , die wanneer hij naar vijf plaatsen wordt omgetoverd, toch nog steeds het genereuze klassieke raffinement van de Duitse autobouwer behoudt. Mercedes distantieert zich van de concurrentie, zowel op vlak van prijs, die toch wel aanvaardbaar blijft, als op vlak van levendigheid van de motor die bijgestaan wordt door een uitzonderlijke versnellingsbak!

Eerder dan zich tevreden te stelen met een confrontatie met de andere monovolumes, heeft de R280 zich als doel gesteld de luxueuze berlines aan te vallen, met een afwerkingsniveau om U tegen te zeggen en een wegligging die heel uitzonderlijk is voor een SUV. De drie liter diesel met automatische versnellingbak met zeven versnellingen is één van de magische troeven van Mercedes. Op het totale traject van een aantal honderden kilometers waaronder zowel autosnelweg, secundaire wegen, bergwegen als een aantal passages doorheen het drukke stadsverkeer, hebben we niet één keer moeten teruggrijpen naar de versnellingspook of naar de peddels achter het stuur, zo doeltreffend was de automaat. Bovendien is die ook nog eens voorzien van een uitzonderlijke snelheidsregelaar.

Deze past zich aan wanneer nodig kilometer per kilometer of per tien kilometer van zodra de druk op het gaspedaal verhoogt. Aangezien hij in alle zachtheid de vier remmen gebruikt tegelijk met het koppel van de zes cilinders en de kwaliteiten van het blok en de 7G-Tronic, worden lange trajecten gewoonweg magisch en uitermate plezierig voor wie graag wat speelt!  De bedieningen liggen iet of wat ongebruikelijk, zo zit de hendel van de knipperlichten lager dan normaal. Die integreert ook het aan en uitzetten van de ruitenwissers voor en achter, de ruitensproeiers en het groot waarschuwingslicht.  De besturing van de cruise control zit links, onder de voorgenoemde hendel, wat dus in het begin gegarandeerd een aantal vergissingen teweeg brengt.  Een manier als een andere van de constructeur om zijn cliënteel te fideliseren en de andere leden van het gezin voor de andere wagen(s) toch ook voor een Mercedes te laten opteren.

Een constante bij Mercedes is de uitgebreide informatiemededelingen op het instrumentenbord. Je hebt een beetje tijd nodig om alle menu’s en sub-menu’s te leren kennen. Alle informatie is beschikbaar voor wie de tijd neemt om de menu’s grondig te onderzoeken : temperatuur van de motor, huidige snelheid, verbruik, resterende autonomie, een totaalteller en een dagteller…  De GPS is duidelijk minder intuïtief dan de exemplaren die je bij de andere constructeurs terug vindt. Je moet er even de handleiding bijnemen om hem te leren gebruiken en er de nodige informatie uit te filteren. De R280 is ook bijlange niet de beste keuze op steile, besneeuwde wegen : dat is niet meteen het terrein bij uitstek voor een zware achterwiel aangedreven wagen!

De R280 is wat korter dan de lange versie, de R320, maar is perfect geschikt voor een configuratie voor vijf personen. Het middelste plaatsje achteraan is wel eerder voorzien voor een kind en dan zelfs voor korte trajecten. De zetels zijn eerder hard wanneer je voor het eerst plaats neemt, maar na verloop van de kilometers ondervind je al gauw hun comfort en je merkt na een aantal uren dat je niet vermoeid aankomt op je bestemming. De drie individuele stoelen achteraan laten zich makkelijk opplooien om zo een handig laadruim ter beschikking te stellen voor het vervoeren van grotere volumes. Er zijn ook twee dubbele wanden voorzien om een deel van de bagage te ontrekken van het zicht.

Mercedes stond tot nog toe bekend om redelijk ‘naakte’ basisversies, die je aan de hand van de optielijst, en met een dikke portemonnee in de hand, perfect kon uitrusten. Recentelijk is die politiek in het kader van de economische realiteit wat herzien. In de wagen die wij van de invoerder mochten testen, was er een lederen bekleding, wat het interieur weelderig Spartaans deed overkomen.  De radio-CD liet onze muziek weerklinken doorheen de vele luidsprekers. Op sommige momenten hebben we hem uitgezet, om ons te vergewissen van het geluid van de stille V6... Dat zijn momenten waarop je toch weer even stilstaat bij het evenwicht tussen de componenten van een Mercedes, zo comfortabel als een salon, zo snel als een jachtluipaard, zo soepel en hanteerbaar als een R280...

 

 

André-Louis De Laet
www.essai-automobile.com
November 2008

 

André-Louis De Laet - Belgique - Belgïe
Vertaling : Waldorf
info@essai-automobile.com